Prijedlozi na grčkom tržištu nekretnina privlače sve veći broj kupaca. Popularnost grčkog regiona raste iz godine u godinu, dok su cene ovde mnogo niže nego u drugim evropskim zemljama. Ekonomska kriza u Grčkoj dodatno je prilagodila tržište nekretnina, dodatno poboljšavši investicionu klimu: cijene nekretnina su značajno pale, a njihova kupovina postala je još isplativija. Kao rezultat toga, u ovom trenutku ulaganje u nekretnine u Grčkoj predstavlja jedan od najprofitabilnijih načina za ulaganje novca.
Greece Invest aktivno sarađuje sa privatnim i korporativnim investitorima.

U nastavku navodimo najpopularnije vrste ulaganja u nekretnine u Grčkoj:

1. Stambene kuće i stanovi

Kupovina kuće uz more u Grčkoj po cijeni može konkurirati mnogim regijama Rusije, Ukrajine i drugih zemalja ZND. Osim vlastitog odmora, od ove nekretnine možete ostvariti dodatni prihod u praznim mjesecima iznajmljivanjem. Likvidnost ove vrste nekretnina oduvijek je bila i ostaje visoka, pa postoji mogućnost zarade na preprodaji takvih nekretnina.

2. Ulaganje u turistički biznis

Turizam u Grčkoj je jedan od vodećih sektora privrede. Stalni priliv turista u zemlju sa atraktivnom istorijom, netaknutom prirodom i originalnošću obezbeđuje stabilan novčani prihod. Razvoj novih hotelskih objekata jedna je od najatraktivnijih investicijskih mogućnosti u sektoru turizma.

3. Izgradnja

Obećavajući pravac ulaganja je kupovina zemljišta u Grčkoj za izgradnju. Cijena zemljišta u Grčkoj je relativno stabilna i varira ovisno o faktorima kao što su blizina mora, naselje.
Nudimo Vam učešće u investicionim projektima različitog obima i trajanja, u zavisnosti od Vaših individualnih investicionih preferencija ili investicione strategije Vaše kompanije.

Razvoju svakog investicionog projekta prethodi detaljna marketinška analiza, koja se zasniva na praktičnom iskustvu brokerskog poslovanja sa stambenim, prigradskim i poslovnim nekretninama, iskustvu naših partnera u realizaciji velikih investicionih projekata kako u Grčkoj tako i u inostranstvu. . Sa velikim stepenom vjerovatnoće možemo predvidjeti isplativost investicionih projekata u oblasti nekretnina.

Naše usluge:

  • Analiza trenutne situacije na tržištu.
  • Kvalitativna analiza investicionih objekata predstavljenih na tržištu.
  • Pravna podrška projekta.
  • Razvoj marketinškog koncepta projekta.
  • Razvoj arhitektonskog koncepta.
  • Finansijsko i ekonomsko modeliranje projekta.
  • Izgradnja projekta po sistemu ključ u ruke
  • Upravljanje projektima
Besplatne konsultacije

Razmišljate o kupovini nekretnine u Grčkoj? Da li ste zainteresovani za građevinsku ili boravišnu dozvolu? Postavite nam pitanje i ostavite svoj telefon ili email. Naš stručnjak će Vas kontaktirati u roku od sat vremena radi konsultacije.

Elena Dolmenidi
specijalista za nekretnine