Pravna podrška

Besplatne konsultacije

Kupoprodaja nekretnina

U pitanjima kupovine nekretnina teško je bez pomoći advokata, a kupovina i prodaja nekretnina u Grčkoj zahtijeva njegovo učešće, barem u nekim fazama.

Pravni due diligence nekretnina u Grčkoj
U fazi provjere nekretnine potrebna vam je pomoć advokata koji provjerava odsustvo eventualnih tereta u objektu koji ste odabrali – posebno hipoteka, zaloga, garancija, prava trećih lica, kao i ispravno izvršenje vlasničke isprave, odsustvo prekršaja tokom izgradnje itd. Procedura traje do 2 radna dana
Pomoć pri otvaranju PIB-a i bankovnog računa
Nakon odabira nekretnine potrebno je izdati PIB u Grčkoj i otvoriti bankovni račun na svoje ime. To se može uraditi brzo, pod uslovom da su svi potrebni dokumenti dostupni. Registracija PIB-a i otvaranje računa u grčkoj banci neophodni su uslovi za naknadno sklapanje kupoprodajnog ugovora.
Pratnica kupoprodajne transakcije
Bolje je potražiti pomoć advokata čak iu fazi odabira nekretnine. U ovom slučaju, nakon što ste pronašli odgovarajuću opciju, možete odmah sastaviti ugovor i uplatiti depozit i na taj način rezervirati objekt koji vam se sviđa. I naravno, svakom stručnjaku je lakše izvršiti transakciju od početka do kraja kako bi mogao temeljito proučiti problem i snositi punu odgovornost za njegovu uspješnu registraciju.

Pravna podrška

Opće pravne usluge uključuju sva pitanja koja se mogu pojaviti dok živite u Grčkoj

Registracija boravišne dozvole
U slučaju stjecanja nekretnine, ona može poslužiti kao osnov za dobijanje tzv. „zlatne“ boravišne dozvole, a uzima se u obzir i pri dobijanju boravišne dozvole za finansijski nezavisno lice. Svaka vrsta boravišne dozvole ima svoj paket dokumenata i osnove za dobijanje. Kvalificirani stručnjak će vam pomoći da analizirate vašu situaciju i odaberete najbolju opciju.
Registracija pravnog lica
Grčka država daje stranim državljanima mogućnost registracije novog u zemlji ili ulaganja u postojeći grčki biznis, za koji je čak predviđena posebna vrsta boravišne dozvole. Naravno, registracija pravnog lica u Grčkoj od strane stranca ima svoje specifičnosti. Dakle, puna prava ostvaruju samo strani državljani koji imaju boravišnu dozvolu za poduzetničku djelatnost. Stoga je prije registracije poslovanja u Grčkoj potrebno riješiti pitanje boravišne dozvole.
Zaštita interesa na sudu i državi. strukture
Nažalost, niko od nas nije imun od situacije kada u raznim državnim strukturama moramo nastupati kao strana u sporu, a ponekad se obratiti za pomoć i pravosuđu. U stranoj zemlji ovakve situacije su komplikovane nepoznavanjem jezika i zakonodavstva zemlje. Dobar advokat može vam pomoći da riješite svoje probleme.
Kupovina automobila ili jahte
Kupnju automobila ili jahte u stranoj zemlji teško je zamisliti bez intervencije iskusnog advokata. U ovim slučajevima, specijalista se ne bavi samo pravnom stranom transakcije, već pomaže i u realizaciji povezanih zadataka: provjera istorije vozila/čamca, prolazak tehničkog pregleda, pribavljanje brojeva, osiguranje itd.
Besplatne konsultacije

Razmišljate o kupovini nekretnine u Grčkoj? Da li ste zainteresovani za građevinsku ili boravišnu dozvolu? Postavite nam pitanje i ostavite svoj telefon ili email. Naš stručnjak će Vas kontaktirati u roku od sat vremena radi konsultacije.

Elena Dolmenidi
specijalista za nekretnine