Upravljanje imovinom

Besplatne konsultacije

Prednosti

Nekretnine u Grčkoj stranci najčešće kupuju kao odmaralište. To znači da će većinu godine vaša kuća biti bez nadzora, ali morate pratiti njeno stanje i plaćati račune. Osim toga, nekretnine u Grčkoj mogu biti izvor stabilnog prihoda - pod uslovom da je neko spreman da se bavi pitanjima iznajmljivanja. Budući da je to prilično teško učiniti iz druge zemlje, najčešće se imovina daje na upravljanje firmi koja pruža postprodajne usluge.

U Greece Investu, upravljanje imovinom je posebna linija poslovanja. Imamo namjenski odjel posvećen isključivo servisiranju nekretnina naših klijenata.

 • Leasing i menadžment
 • knjigovodstvo
 • Plaćanje poreza, komunalnih računa
 • održavanje kuće
UPRAVLJANJE I IZNAJMLJIVANJE
Organizujemo sve usluge: pripremanje kuće za najam, stavljanje u kataloge i na naše web stranice, primanje uplate, smještaj, čišćenje
SERVIS
Projektovanje i popravka, opremanje, ugradnja alarma i video nadzora, nabavka bele tehnike. Priprema kuće za vaš dolazak
RAČUNOVODSTVO I PLAĆANJA
Podnošenje poreskih prijava, plaćanje poreza na imovinu, komunalije, obavještavanje o promjenama poreza i naknada
CONCIERGE SERVICES
Organizacija aerodromskih transfera, iznajmljivanja automobila, organizacija slobodnog vremena - iznajmljivanje jahti, izleta i još mnogo toga

Management Services

Usluge Greece-invest

Asortiman računovodstvenih usluga uključuje:
- podnošenje godišnje poreske prijave,
– praćenje i plaćanje godišnjeg poreza na imovinu,
- pružanje poreskih izvještaja,
- praćenje dugova/kazni,
— blagovremeno obavještavanje o plaćanju poreza i naknada,
– praćenje informacija o eventualnim novinama u oporezivanju u odnosu na strana lica i njihovu imovinu,
– pomoć u prikupljanju potrebne dokumentacije za podnošenje poreske prijave i savjetovanje o poreznim pitanjima

Usluge Greece-invest

Pregledi nekretnina uključuju praćenje tehničkog stanja vaše nekretnine. Tokom cijele godine pratimo vlažnost, temperaturu zraka i promet kako bismo bili sigurni da je vaša nekretnina u redu.

Usluge Greece-invest

Računi za komunalije uključuju račune za struju, vodu, telefon, internet i održavanje stambene zgrade ili kompleksa.

Plaćanje se vrši od 1 do 12 puta godišnje u zavisnosti od učestalosti slanja računa. Plaćanje vršimo iz iznosa depozita koji u svakom trenutku možete ostaviti u poslovnici kompanije, nakon čega Vam šaljemo obavještenje o uplati na Vašu email adresu.

Također obavlja jednokratne radnje u oblasti upravljanja vašom imovinom. Na primjer, to uključuje: plaćanje jednokratne uplate (porez na imovinu, porez na transport ili račun za komunalne usluge), otvaranje/zatvaranje bankovnog računa u Grčkoj.

Usluge Greece-invest

Od 2014. Grčka je uvela godišnji porez na imovinu - ΕΝΦΙΑ. Njen iznos se obračunava na osnovu katastarske vrijednosti objekta, koja ovisi o mnogim kriterijima: godini izgradnje, snimci, lokaciji itd.

Porez se obično obračunava u septembru i dospijeva u roku od 5 mjeseci (u pet zasebnih rata), ili ga možete platiti odjednom u jednoj rati.

Da biste platili porez, možete nam ostaviti depozit - u prosjeku, po stopi od 3-4 eura po kvadratu. m. Pratimo datum objavljivanja računa, obavještavamo Vas o iznosu poreza i vršimo uplatu, nakon čega Vam šaljemo obavještenje o uplati na e-mail.

Usluge Greece-invest

Usluge konsijerža obuhvataju nadzor građevinskih radova, projektovanje unutrašnjeg i spoljašnjeg uređenja vašeg doma, postavljanje alarma, video nadzora, opremanje i kupovinu kućanskih aparata.

To također uključuje rezervacije hotela, izleta i druge usluge. Potražite prevodioca, fotografa i druge stručnjake.

Usluge konsijerža su veoma raznovrsne, pa više o njima možete pročitati u odgovarajućoj sekciji Concierge .

Iznajmljivanje

Mnogi naši klijenti radije iznajmljuju svoju nekretninu dok su odsutni. U grupi kompanija Aktis, za ove namjene postoji poseban odjel Aktis Villas, koji se bavi iznajmljivanjem nekretnina širom Grčke.

Mi ćemo se pobrinuti za sve, samo se morate opustiti!

Pored naših vlastitih stranica Holiday Greece i Aktis Villas, naši stručnjaci će vašu nekretninu uvrstiti na 15 najpopularnijih međunarodnih stranica za rezervacije vila, kao i na brojnim regionalnim stranicama i pratiti rezervacije sa svake od lokacija.

Tokom godina stvorili smo partnersku mrežu od više od 50 agencija specijaliziranih za iznajmljivanje vila, individualni turizam, luksuzni turizam, poslovnu avijaciju i druge srodne oblasti. Informacije o novoj vili pod našim upravljanjem bit će poslane svim našim partnerima.

Poslat ćemo jednog od naših profesionalnih fotografa i videografa da snimi najbolje od vašeg doma. Snimanje fotografija i videa vrši se najsavremenijom tehnologijom.

Od prvog kontakta do stalne podrške na licu mjesta, pobrinut ćemo se da se želje gostiju ispune tokom njihovog boravka.

Naš tim stručnjaka za cijene redovno prati popunjenost vile i tržišne uslove te prilagođava cijene kako bi se postigla što veća popunjenost, a time i isplativost.

Svakog gosta ćemo lično dočekati po dolasku i spremni smo mu pomoći tokom boravka. Aktis Grupa ima sopstveni parking za doček gostiju na aerodromu. Naš vozni park uključuje sve tipove automobila od standardne do premium klase kao što su Mercedes S klasa i Mercedes V klasa. Svi automobili su u odličnom stanju do 7 godina starosti. Svi naši vozači su posebno obučeni, ljubazni i govore ruski, engleski i grčki.

Naši tehničari će lično pregledati dom prije nego što se gosti odjave i vratit će gostima depozit ako se ne utvrdi šteta.

Vašoj vili ćemo dodijeliti sobaricu za cijelu sezonu ili ako spremačica na puno radno vrijeme nije praktična, angažirat ćemo naše sobarice.

Ugodne sitnice uvijek izazovu pozitivne emocije kod gostiju. Pružamo visokokvalitetne toaletne potrepštine za vaše goste, dodajući dašak luksuza standardnom ambijentu privatne vile.

Čiste jorgane, lijepe posteljine i mekani ručnici oduševljavaju svakog gosta. Svakom gostu dostavljamo svježu, kvalitetnu posteljinu kako bi mogli mirno spavati. Nabavljamo specijalnu posteljinu visokog kvaliteta za intenzivnu upotrebu po veleprodajnim cijenama.

Od promjene sijalica do manjih popravki, brinemo se o osnovnim poslovima održavanja imovine i ostajemo povezani tijekom cijelog boravka vašeg gosta. Ne morate brinuti o malim stvarima.

U svom radu držimo se principa potpune transparentnosti. Imat ćete pristup svemu, od informacija o rezervacijama gostiju do vašeg mjesečnog prihoda - sve je dostupno na našoj kontrolnoj tabli vlasnika koja je jednostavna za korištenje.

Tržište kratkoročnog iznajmljivanja nekretnina se ubrzano razvija i privlači sve više pažnje poreskih i zakonodavnih vlasti. Naši stručnjaci stalno prate nove zakone i ulažu sve napore da optimiziraju poreze.

Težili smo da postignemo potpunu kontrolu kvaliteta svih usluga koje pružamo našim gostima, za to smo nabavili sopstveni vozni park, vodiče koji govore ruski i engleski, kupili flotu automobila za iznajmljivanje, a takođe razvijamo platformu za pogodne online rezervacija svih povezanih usluga.

Želite li znati više?

Ostavite broj telefona za komunikaciju, a naš stručnjak će odgovoriti na sva pitanja o upravljanju

Paketi usluga

50€ godišnje za jednu nekretninu

Baza

 • Za svaku narednu nekretninu 0,00€
 • Računovodstvena podrška *
170€ godišnje za jednu nekretninu

Udobnost

 • Za svaku narednu nekretninu +20,00€
 • Računovodstvena podrška *
 • Plaćanje poreza na imovinu
 • Plaćanje komunalija i drugih plaćanja
 • Popusti na transfere, iznajmljivanje i automobile itd.
420€ godišnje za jednu nekretninu

Premium

 • Za svaku narednu nekretninu +170,00€
 • Računovodstvena podrška *
 • Plaćanje poreza na imovinu
 • Plaćanje komunalija i drugih plaćanja
 • Concierge service
 • Provjera stanja nekretnine
 • Popusti na transfere, iznajmljivanje i automobile itd.

* Prvo podnošenje poreske prijave, kao i prijava same imovine u poreskoj upravi +50 eura.
* Prilikom kupovine nekretnine za više članova porodice predviđena je povlašćena cijena: +10 eura za supružnike, + 20 eura za ostale rođake.

Poređenje paketa Baza Udobnost Premium
Računovodstvena podrška Da Da Da
Plaćanje poreza na imovinu br Da Da
Plaćanje komunalija i drugih plaćanja br Da Da
Concierge service br br Da
Provjera stanja nekretnine br br Da
Popust na Aktis Taxi transfere pet% 10% 15%
Aktis Car popust na iznajmljivanje automobila pet% 10% 15%
Popust na izlete Aktis vodiča pet% 7% 10%
Aktis Yachts popust za čarter jahte 0% 3% pet%

Servisni nalog

Ako ste već kupili nekretninu u Grčkoj i želite da vas servisira naša kompanija, kontaktirajte našeg menadžera: Valentina Kyrantiadu +30 6936119566

Besplatne konsultacije

Razmišljate o kupovini nekretnine u Grčkoj? Da li ste zainteresovani za građevinsku ili boravišnu dozvolu? Postavite nam pitanje i ostavite svoj telefon ili email. Naš stručnjak će Vas kontaktirati u roku od sat vremena radi konsultacije.

Elena Dolmenidi
specijalista za nekretnine